Кот Д`Ивоар е новият шампион на Африка (видео)

09:51
Кот Д`Ивоар е новият шампион на Африка (видео)
Отборът на Кот Д`Ивоар за втори път в историята си стана шампион на Африка, след като победи Гана с 9:8 след изпълнение на дузпи във финала на Купата на африканските нации.

Двата най-силни отбора в тазгодишното издание на турнира се оказаха равностойни и така и не успяха да си отбележат гол в редовното време и продълженията. От друга страна двубоят бе изпълнен с доста грубости, като още през първото полувреме червен картон можеха да получат Серей Дие и Асамоа Гиан.

В крайна сметка се стигна до изпълнение на дузпи, като двата тима имаха нужда от 22 такива, преди да определят победителя. Вратарят на Кот Д`Ивоар Бубакар Бари отрази удара на колегата си Брима Разак, след което сам реализира от бялата точка и по този начин донесе титлата на своя тим.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

golemiq_geshan
09.02.2015 16:07

Много ме е яд за Андре Аю и не защото плака снощи , а защото не се вижда как ще напусне Марсилия скоро , а той не е 18 , че да може да изкара още няколко годинки там , че после да търси развитие .. Ще стане като с Валбуена и няма да може да заиграе в топ отбор в кариерата си , дано напусне Франция най - накрая защото го заслужава

FLP
09.02.2015 15:54

Дузпите бяха много интересни

sakata_97
09.02.2015 15:16

Ей каква драма беше снощи не съжалявам че останах да гледам мача докрай,супер мачле стане макар да нямаше голове,ама то стига дузпите,които си вкараха*joking*

Arsenal966
09.02.2015 14:28

Слоновете заслужаваха трофея ! Какви дузпи само *silent* Видя се кой е по-добрия вратар *thumb_up* !

caramell
09.02.2015 10:19

Доживях да ги видя да са първи! Някой такава магия им беше направил преди , че не е истина... снощи за малко пак да не вземат финала.. добре , че беше Бубакар Бари! ЯЯ Туре си заслужи този трофей - просто уникален играч е.

Яд ме е само за Андре Аю как през цялото време ги надъхваше всичките и им даваше до последно кураж , но не се получи.